Boerderij_transformeren

Boerderij herbestemmen naar herberg

De voormalige boerderij Susannehoeve op het eiland Tiengemeten in het Haringvliet is herbestemd naar een herberg met een multifunctioneel ontvangst ruimte, bedrijfskeuken, camping en zes slaapkamers met ensuite badkamers. De voormalige woning van de boer was ook tegelijk verbouwd.

Het eiland is in de 17e eeuw ontstaan, en was vanouds een landbouwgebied waar tot kort 7 boerenbedrijven gevestigd waren. Het laatste boer heeft 2006 het eiland verlaten. Vanaf 1994 was er sprake van een natuurontwikkelingsgebied te maken. In 2005 begon de plannen en in 2007 de inrichtingswerkzaamheden voor natuur en voor recreatie. Meer dan half van het eiland komt nu onder water te staan om een natuurgebied te creëren. Van de zeven voormalige boerdijen zijn er verschillende nieuwe functies gemaakt zoals zorg instellingen, bezoekers centrum en museum.

Susannehoeve aan het eind van de eiland, in de oude polder, krijgt een recreatie bestemming, samen met de opdrachtgever heeft KING Architecten verschillende concepten gemaakt, in verband met de mogelijkheden en beperking van het bestaande gebouw en terrein. Het gebouw is een succesverhaal geworden en is nog heel populair met de eiland bewoners en bezoekers.

Foto's bestaande situatie
Foto's natuurgebied
Bestaande tekeningen
Nieuwe tekeningen